Fotochromaticke okuliare Alpina S-WAY VLM+ COAL MATT-BLACK

Fotochromatické okuliare Alpina S-WAY VLM+ sú skvele športové okuliare, ktoré určite uspokoja aj náročných používateľov.

Fotochromatické okuliare Alpina S-WAY VLM+

Čo su to fotochromatické okuliare

Úlohou fotochromatických okuliarov je uľahčiť život požívateľom športových okuliarov pri vykonávaní športových aktivít. Ak sú okuliare fotochromatické tak to znamená, že sa prisposobujú svetelným podmienkam. Sklá na okuliaroch sú vybavené technológiu varioflex, ktorá sa stará o stmavovanie a zosvetlovanie skiel. Existuje niekoľko stupňov, ktoré hovoria o tom ako sa vedia športové okuliare stmaviť alebo zosvetliť. Rozpätie možných stupňov je od S0-S4. Stupeň S0 hovorí o tom, že športové okuliare vedia zmeniť farbu skiel na úplne priehliadnu. Stupeň S4 je najtmavší stupen sfarbenia športových okuliarov.

Recenzia

Športové fotochromatické okuliare Alpina S-WAY VLM+ som sa rozhodol zakúpiť z dôvodu, že som potreboval kvalitné športové okuliare, ktoré by sa dali používať aj pri zmenách svetelných podmienok. Keďže sa venujem horskej cyklistike a večšinou trávim voľný čas v lesoch v okolí mesta Prešov očakávam od športových okuliarov, že ochránia moje oči pred silným slnkom no na druhej strane očakávam od nich aj možnosť použitia v hustom lese a v zamračenom počasí. Preto som sa rozhodol pre tieto fotochromatické okuliare, ktoré majú fotochromatické rozpätie od S1-S4. Tieto okuliare vlastním 10 mesiacov a som s nimi nadmieru spokojný.

Okuliare používam pri cyklistike, turistike, lyžovačke a šoferovaní či už v zamračenom alebo v slnečnom počasí a zatiaľ ma nikdy nesklamali. Keďže tieto fotochromatické okuliare nevedia zmeniť odtien skiel na stupeň S0 je potrebné podotknúť, že tieto okuliare nie je možne používat v úplnej tme. Tieto okuliare sú vhodné aj na lyžovanie na ľadovci, keďže sa vedia stmaviť až na stupeň S4. Vyskúšal som ich v zime v alpách a tak mi tieto okuliare vyhovovali, že som svoje lyžiarské okuliare ani raz nepoužil. Okuliare alpina S-WAY VLM+ majú vynikajúce zorníky cez, ktorý je výborný výhľad. Nožičky športových okuliarov sú nastavovateľné čo napomáha konfortu pri používaní týchto okuliarov.

Fotochromatické okuliare alpina poskytujú ochranu proti UV-A-, -B- a -C-ochranu, rovnako ako ochranu proti infračervenému žiareniu.

Ako každý produkt aj tieto okuliare maju svoje muchy. Ako največší zápor pre mňa osobne pri každodennom používaní je čistenie skiel. Niekedy mám pocit, že je skoro nemožné vyčistiť skla týchto športových okuliarov.

Viac fotochromatických okuliarov nájdete TU!

Pridaj komentár

Viac:
Úvodná stránka – Blog – Funes.sk

Vitajte na blogu Funes.sk. Blog je venovaný športu s hlavným zameraním na cyklistiku a outdoor. Nájdete tu novinky zo sveta...